Fietsen

Fietsen

Geniet op het fietsnetwerk van de Leiestreek van bijna 1.100 kilometer fietsplezier langs kanalen en oude spoorlijnen, door bruisende steden en in het glooiende, groene landschap tussen Leie en Schelde. Met de fietsnetwerkkaart kom je op de leukste plekjes van de Leiestreek in West-Vlaanderen.

Themafietsroutes…

Happen en trappen fietslus 100% West-Vlaams – Zwevegem, Bossuit, Kooigem, Bellegem – 34 km
De knooppunten leiden jou niet enkel langs de mooiste plekken en bezienswaardigheden, ze laten je ook kennis maken met enkele (h)eerlijke 100% West-Vlaams hoeve- en streekproducenten
Bierfietsroute – Zwevegem, Anzegem, Waregem, Deerlijk – 48 km
Zet je schrap voor een fantastische rit door Zuid-WestVlaanderen. Je trapt langs het knooppuntennetwerk van de Leiestreek, houdt halt bij verschillende lokale brouwerijen en slaat een praatje met de leukste cafébazen uit de streek.
Eco-Cyclo tour rond Kortrijk via Zwevegem – 48 km
In Zwevegem en Kortrijk vind je heel wat duurzame adresjes. Je ontdekt ze met de fiets langs deze eco-cyclo tour. Zo begin je met een bewust, gezond ontbijt. Ontdek je prachtige stadsboerderijen. Schuif je aan voor een plantaardige lunch. En shop je leuke hebbedingen van Belgische bodem.
Korte keten route Zuid-West-Vlaanderen via Zwevegem – 60 km
Zin in een verse, lokale maaltijd? Spring dan op je fiets en zoef 60 kilometer door Kortrijk en omstreken. Onderweg hou je halt bij verschillende boerderijen. En vul je je boodschappentas met verse producten van eigen kweek.
Fiets je fit route rond Kortrijk via Zwevegem – 53 km
In en rond Kortrijk liggen een pak gezonde hotspots op jou te wachten. Je rijgt ze makkelijk aaneen langs deze uitgestippelde fietsroutes
Vive le Vélo Oranje
– 123 km – van Kortrijk tot Diksmuide en terug
Fietsen in combinatie met toeristische tips en wielerweetjes is wat jullie mogen verwachten van deze (en de andere) Vive le Vélo fietsroute(s).
Cityhoppen langs 9 steden in de Leiestreek
Blauwe ruit – 90km – Zwevegem – Bossuit – Estaimpuis – Marcq-En-Ballieul – Wartneton – Wervik – Menen -Kortrijk
Deze bewegwijzerde route volgt de jaagpaden langs de belangrijkste bevaarbare waterlopen de Schelde, de Leie, de Deûle, het Kanaal Bossuit-Kortrijk, het Spierekanaal en het Kanaal van Roubaix.
Waterhoekfietsroute – 50 km
Aan ‘de Waterhoek’, speelde het verhaal van Mira en de andere personages uit het bekende werk van Stijn Streuvels, “De Teloorgang van de Waterhoek”. Je fietst langs het kanaal Bossuit-Kortrijk en de oude spoorlijn Kortrijk-Ronse naar Avelgem. Vervolgens wordt richting Tiegemberg gefietst. De terugweg voert langs Kerkhove, Waarmaarde en het jaagpad langs de Schelde.

Nog meer fietstochten om er zin in te krijgen…

Klik op de links en download de route in gpx, pdf of knooppunten.
Fietslus Zwevegem, Avelgem, Bossuit – 27 km
Geniet van deze route langs het Kanaal Bossuit-Kortrijk en de Schelde alsook de vele landelijke wegen die Zwevegem rijk is.
Fietslus langs Zwevegem, Deerlijk, Harelbeke – 30 km
Fietslus Zwevegem, Sint-Denijs, Spiere-Helkijn, Kooigem, Lange Munte – 35 km

Tiegembergfietsroute – 48 km
Driemolenroute – Zwevegem
Bossenroute – Zwevegem
Provinciaal domein De Gavers in Harelbeke

Meerdaagse fietstochten

Op twee wielen fietsen tussen heuvels van variatie– dagtochten tussen 33 en 45 km
Lekker autovrij de fiets op – dagtochten tussen 20 en 50 km

Hou je van mountainbiken?

• MTB routes Zwevegem en omgeving vind je hier

Toch zelf liever je route plannen?

Routeplanner

Related Events